Top 3 provincies voor jouw groepshuis

bijgewerkt: 18 maart 2024

 

Top 3 provincies voor jouw groepshuis

 

Een groepshuis boeken voor jouw familieweekend of vriendengroep kan nog knap lastig zijn. Met zoveel prachtige provincies heeft Nederland erg veel te bieden.

 

Of het nu de heerlijke Nederlandse kust is, het gezellige Brabant of heerlijk weidse Drenthe. Toch is een top 3 te noemen van provincies die super populair zijn door de verscheidenheid van het landschap óf juist door het mooie aanbod groepshuizen.

 

De top 3 is als volgt; Brabant, Drenthe en Gelderland. Maar waarom? Wat maakt deze drie provincies zo populair? En welk type groepshuis vind je hier vooral? Natuurlijk valt over smaak niet te twisten, maar kennelijk is er een gemene deler. Laten we deze drie provincies stuk voor stuk eens beter bekijken, om de mogelijkheden te ontdekken! 

 

 

Groepshuis Gelderland 40 personen


#3 Gelderland

De provincie Gelderland is de grootste provincie van ons land (wanneer je de Waddeneilanden even niet meetelt bij Friesland) Hier vind je dan ook een heel ruim aanbod groepshuizen! Recent zijn hier enkele hele mooie nieuwe huizen bijgekomen.

 

Groepshuis Drenthe 20 personen


De #1 én #2 voor groepen

Het gezellige Brabant staat waarschijnlijk niet toevallig op nummer 1. Leuke steden, bourgondische mensen, een prachtig landschap en veel schitterende boerderijen waar je met jouw groep een heerlijk weekendweg kunt vertoeven. Naast een mooie locatie zijn leuke activiteiten natuurlijk ook belangrijk tijdens jouw groepsuitje. Door de vele mogelijkheden van deze provincie is succes ook op dit vlak verzekerd.

 

De nummer 2 is de provincie Drenthe. Zoek de natuur op, geniet van de rust en ruimte die je hier nog op veel plekken vindt. Ook de groepshuizen zijn in deze provincie vaak heel ruim opgezet, ook als het voor wat kleinere groepen is. Met prachtige tuinen met veel speelgelegenheid voor de kinderen.

 

 

Groepshuis Brabant 20 personen

Overzicht per categorie: